چند نکته بسیار مهم برای ثبت بهترین تصاویر در سفر

عکاسی در سفر، برای ثبت خاطرات به‌یادماندنی، برای بسیاری از ما مهم است. با این نکات می‌توانید عکس‌های بهتر و حرفه‌ای‌تری از لحظات شیرین سفر، ثبت کنید.

عکس انداختن در سفر بهترین روش برای ثبت خاطرات سفر است. اگر اهل عکاسی نباشید، احتمالا تجهیزات زیادی در اختیار ندارید؛ ولی با در نظر داشتن چند نکته می‌توانید عکس‌هایی از خاطرات سفرتان بیندازید که بهترین عکس‌های عمرتان باشد. برای ثبت تصاویر خوب، به تجهیزات نیاز ندارید. فقط با استفاده از آنچه که در اختیار دارید؛ یعنی یک دوربین و قدرت تخیل خود، می‌توانید تصاویری زیبا خلق کنید.

در ادامه، این چند نکته را مطرح می‌کنیم که همگی از زبان متخصصان عکاسی بیان شده است.

چند نکته بسیار مهم برای ثبت بهترین تصاویر در سفر

۱. همراه داشتن دوربین

یکی از بدیهی‌ترین نکاتی که باید بدانید این است که دوربین‌تان را همیشه و همه‌جا با خودتان ببرید. بهترین دوربین، دوربینی است که همراهتان باشد. بهترین و حرفه‌ای‌ترین دوربین دیجیتالی که در اتاق هتل از آن نگهداری کنید، به دردتان نخواهد خورد.

۲. فکر کردن قبل از عکاسی

قبل از عکاسی کردن، خوب فکر کنید. فکر کنید با توجه به شرایط و مناظر موجود، چطور می‌توانید از پتانسیل شرایط، به بهترین شکل ممکن استفاده کنید. آیا پس‌زمینه‌ای که انتخاب کرده‌اید به‌اندازه کافی جذاب است؟ آیا رنگ‌های موجود، باعث ایجاد حواس‌پرتی در بیننده تصویر نمی‌شود؟

اگر نور طبیعت، آب و هوا، زمان و حالت محیط اطراف‌تان برای عکاسی مناسب نیست و برای این کار باز هم فرصت دارید، یک روز دیگر و در فرصت مناسب‌تر عکاسی کنید.

۳. آشنا شدن با دوربین

همیشه قبل از سفر و قبل از عکاسی باید دوربین خود را به خوبی بشناسید. البته هیچ کس دوست ندارد که دفترچه‌های راهنما را بخواند؛ ولی هر چقدر که بیشتر در مورد دوربین خود بدانید، بهتر می‌توانید با آن کار کنید و خلاقیت بیشتری به خرج دهید. حتی ساده‌ترین دوربین‌های کامپکت هم گزینه‌هایی دارند که می‌تواند در شرایط مختلف به بهتر شدن عکس شما کمک کند. پس، کار کردن با دوربین را شروع و تجربه کنید. قبل از سفر باید کار کردن با دوربین را کامل یاد بگیرید.
از یک منظره یکسان، با روش‌های مختلف و تنظیمات مختلف عکاسی کنید و نتیجه کار را با هم مقایسه کنید. یک بار با فلاش عکاسی کنید و یک بار بدون نور فلاش. یک بار عکس کلوز آپ بگیرید و یک بار عریض. سرعت‌های مختلف شاتر را امتحان کنید و تنظیمات تراز سفیدی (‌White Balance) را تغییر دهید.

۴. عکاسی با استفاده از نور پس زمینه

معمولا همه در حالتی عکاسی می‌کنند که نور آفتاب پشت سرشان قرار بگیرد و نور زرد و ملایم آفتاب روی سوژه بتابد که باعث ایجاد تن گرم‌تر در عکس می‌شود؛ ولی می‌توانید با روش دیگری، عکس‌هایتان را رویایی‌تر و دراماتیک‌تر ثبت کنید و آن روش این است که رو به آفتاب عکاسی کنید؛ در حالی که نور از پشت سوژه می‌تابد.

این شیوه از عکاسی به‌خصوص برای عکاسی در غروب یا صبح، بسیار مناسب است. در این ساعات روز، نور آفتاب یک حاشیه زیبا با رنگ‌های گرم دور سوژه ایجاد می‌کند.

۵. توجه به ساعات طلایی عکاسی

ساعات طلایی بعد از طلوع آفتاب و قبل از غروب آفتاب را از دست ندهید. البته در هر ساعتی از روز می‌توانید عکس‌های خوبی بگیرید؛ ولی در زمان طلوع و غروب خورشید، بهترین فرصت است که بافت و زیبایی خاص طبیعت را ثبت کنید. این نور، عمر کوتاهی دارد به‌خصوص در مناطق استوایی. پس، برای عکاسی در این ساعت باید از قبل در مکان مورد نظرتان حضور پیدا کنید.

۶. ثبت حرکت در تصاویر

یکی از روش‌های عالی برای ایجاد حس حرکت در تصاویر، استفاده از تکنینک موشن بلور است. با تکنیک موشن بلور می‌توانید تصاویری زیبا از حرکت اشیا و حیوانات و سایر اجسام متحرک ثبت کنید و حرکت آن‌ها را در قالب تصویر به نمایش درآورید. مثلا برای عکاسی از پرندگان در آسمان، افرادی که با دوچرخه عبور می‌کنند، رفت و آمد مردم در پیاده‌رو در مرکز یک شهر شلوغ و… می‌توانید از این تکنیک استفاده کنید.

برای این تکنیک ابتدا تنظیمان تقدم شاتر S یا Tv یا تنظیمات دستی (M) را انتخاب کنید. استفاده از این تنظیمات راحت‌ترین راه برای ثبت تصاویر با تکنیک موشن بلور است. در جایی مثلا تکیه داده به دیوار قرار بگیرید تا حرکات بدن‌تان باعث ایجاد لرزش در دوربین نشود و با تنظیمات ۱٫۱۵ ثانیه یا کمتر عکاسی کنید تا حس حرکت را در تصویر منتقل کنید. برای نوردهی طولانی‌تر، باید دوربین خود را روی یک سطح ثابت بگذارید یا اینکه از سه پایه استفاده کنید.

۷. توانایی خواندن هیستوگرام

این کلمه که در نگاه اول ترسناک به نظر می‌رسد، یکی از بهترین رازهای مخفی دوربین شما است و بهترین ابزار برای تصمیم‌گیری در مورد میزان نور؛ به‌خصوص در شرایطی که قرار است در نور زیاد عکاسی کنید و دیدن صفحه دوربین برایتان سخت می‌شود.

هیستوگرام یک نمودار است که روی دوربین در صفحه پیش‌نمایش، دیده می‌شود. این نمودار، میزان نور را در تصویری که به‌تازگی ثبت کرده‌اید نشان می‌دهد. سایه‌های بسیار تاریک در سمت چپ قرار می‌گیرند، نورهای بسیار روشن در سمت راست قرار دارند، نورهای میانه در مرکز آن قرار دارند.

در حالت کلی باید منحنی یکنواختی داشته باشید با سایه‌های کم، بیشتر تصویر باید در بخش نورهای میانه قرار داشته باشد. اگر این نمودار در سمت راست، بالاتر است؛ یعنی نور بیش از اندازه در آن ثبت شده و به میزان نور کمتری نیاز دارد. اگر به سمت چپ تمایل دارد یعنی عکس‌تان تاریک است و به نور بیشتری نیاز دارد.

۸. صبر و تحمل

برای اینکه عکس خوبی بگیرید باید صبور باشد. عکاسی خوب نیازمند صبر است. مثلا برای ایجاد شرایط نوری خوب یا دیدن حیوان خاصی که قصد عکاسی از آن را دارید، باید صبر داشته باشید. یا اگر دوست دارید از افراد عکس بیندازید، باید صبر کنید تا منظره‌ای جذاب و خاص، ایجاد شود و از یک لحظه‌ی متفاوت عکاسی کنید.

اگر همراه با خانواده و دوستان خود در تعطیلات هستید، زمانی برای تمرکز روی عکس‌ها در نظر بگیرید. از دیگران نخواهید که منتظر شما بمانند. خودتان باید دنبال فرصت مناسب باشید. وقتی سوژه خوبی پیدا کردید، آن را دنبال کنید تا عکس خوبی از سوژه مورد نظرتان بگیرید.

۹. شناخت سوژه

برای عکاسی باید سوژه خود را به‌درستی بشناسید. حتی گفتن چند کلمه به سوژه عکاسی پرتره می‌تواند آن عکس را از یک عکس معمولی به یک عکس عالی تبدیل کند. برای عکاسی از افراد، لبخند دوستانه‌ای داشته باشید و حتما قبل از عکاسی از آن‌ها اجازه بگیرید. اگر شما شروع به صحبت کردن کنید، فرصت بیشتری برای ایجاد ترکیب‌بندی بهتر برای عکاسی دارید و از صحت با طرف مقابل، بیشتر لذت می‌برید. در نظر بگیرید که اگر شما سوژه عکاسی بودید، در این شرایط چه احساسی داشتید؟

۱۰. تغییر مکان افق

یکی از روش‌هایی که برای ثبت تصاویر متفاوت می‌توانید در نظر بگیرید، این است که جای افق را تغییر دهید. لازم نیست که خط افق همیشه در مرکز عکس قرار بگیرد. اگر آسمان پر از ابرهای زیبا است یا رنگین‌کمانی در آن خودنمایی می‌کند، فریم عکس را با این تصویر زیبا پر کنید و افق را در انتهای پایین عکس قرار دهید.

اگر آسمان چیز جذابی برای ارائه ندارد، دو سوم آن را از تصویر حذف کنید و در عوض می‌توانید بخش بیشتری از زیبایی‌های زمین را در عکس خود بگنجانید. سعی کنید که سطح افق همواره صاف باشد و برای این کار می‌توانید از ابزارهای کمکی مختلفی استفاده کنید.

 

نویسنده: روابط عمومی

من یک عکاس حرفه ای هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *