چند ترفند برای عکاسی از مکان های دیدنی دنیا

با پیشرفت تکنولوژی و به‌روز شدن تجهیزات عکاسی، هر کسی با کمی دقت می‌تواند به یک عکاس حرفه‌ای تبدیل شود. اگر راهی سفر هستید و دوست دارید تصاویری شگفت‌انگیز از مسافرت خود ثبت کنید، ما در اینجا تکنیک‌ها و نکاتی را آموزش می‌دهیم که با استفاده از آنها شما هم می‌توانید به یک عکاس ماجراجو تبدیل شوید.

چند ترفند برای عکاسی از مکان های دیدنی دنیا

 

1_پیش از سفر تحقیق کنید

توصیه می‌کنیم که پیش از حرکت به سوی مقصد سفرتان کمی درباره‌ی آنچه قرار است برای شما رخ بدهد، تحقیق کنید. برای پژوهش‌های خود می‌توانید از وبسایت‌ها و روزنامه‌های محلی مقصد کمک بگیرید تا متوجه شوید که چه سوژه‌هایی در انتظارتان خواهند بود؛ همچنین با تحقیق متوجه خواهید شد که بومیان آن ناحیه از چه اماکن و سوژه‌هایی استقبال می‌کنند. حتی اگر نتوانستید درباره‌ی مقصد خود رسانه‌ای را بیابید که به شما در زمینه‌ی کسب اطلاعات کمک کنند، می‌توانید از سایر عکاسان بین‌المللی کمک بگیرید و از آنها بخواهید تا به شما یاری رسانده و یا از تجربه‌هایشان برایتان بگویند. این روزها به‌راحتی با استفاده از رسانه‌هایی مانند اینستاگرام می‌توانید با سایر عکاس‌ها ارتباط برقرار کنید.

2_زود بیدار شوید و دیر بخوابید

پیش از طلوع خورشید، درست همان زمانی که پرندگان شروع به خواندن آواز می‌کنند، از اقامتگاهتان خارج شده و عکاسی خود را آغاز کنید. از یاد نبرید که صبح بهترین زمان برای عکاسی است و تصاویر خلاقانه و منحصربه‌فرد در این زمان خلق می‌شوند.
اگر زود از خواب بیدار شوید، دیگر لازم نیست که با سایر عکاسان و گردشگران برای ثبت عکس‌هایتان رقابت کنید زیرا کمتر کسی در این زمان به قصد عکاسی به کوچه و خیابان‌ها می‌رود. به عبارت دیگر اگر زود از خواب بیدار شوید تمامی سوژه‌های عکاسی را از آنِ خود می‌کنید و می‌توانید هرطور که دلتان بخواهد از شی یا طبیعت مورد نظر خود عکس بگیرید. این موضوع را به صورت ویژه به عزیزانی که تور اروپا را خریداری می کنند پیشنهاد می کنم زیرا شهرهای اروپایی در این زمان ها حس و حالی کاملا متفاوت با روز را دارند.
باید بگوییم که نوری که در حین طلوع خورشید می‌تابد، هر لوکیشنی را برای عکاسی زیبا و جذاب می‌کند. چه چیزی بهتر از مکانی خلوت با نور مناسب برای عکاسی؟! لازم است ذکر کنیم که طلوع آفتاب به تنهایی زمان مناسبی برای عکاسی نیست بلکه غروب خورشید نیز می‌تواند زمان خوبی برای تصویربرداری باشد. به طور خلاصه باید گفت که طلوع و غروب خورشید “زمان‌های طلایی” عکاسی محسوب می‌شوند. بد نیست بدانید که به بعد از غروب خورشید در علم عکاسی “زمان آبی” گفته می‌شود. اگر برایتان مقدور نبود که صبح زود از خواب بیدار شوید یا به تماشای غروب آفتاب بنشینید، توصیه می‌کنیم که ظهر را برای عکاسی انتخاب کنید زیرا آفتاب به صورت مستقیم می‌تابد و لازم نیست که با سایه‌ها دست و پنجه نرم کنید.

3_در عکاسی عمیق شوید

به عکاسی تنها به دید ثبت لحظات نگاه نکنید، بلکه در عکاسی به دنبال ثبت لحظاتی ناب و شگفت‌انگیز باشید. یادتان باشد که قرار است وقایایی جادویی را برای دیگران توصیف کنید، پس کمی عمیق باشید و زمان مناسبی را برای ثبت عکس‌هایتان در نظر بگیرد. توصیه می‌کنیم برای عکاسی برنامه‌ریزی کنید و نگاهتان را عمیق نمایید برای بهتر شدن نوع نگاهتان می‌توانید از مردم بومی کمک بگیرید و به نظرات آنان اهمیت بدهید و از سوژه‌هایشان استفاده نمایید.

4_هدف عکاسی خود را مشخص کنید

یکی از آسان‌ترین روش‌ها برای خلق یک عکس ایده‌آل تقسیم کردن یک قاب تصویر به عکس‌های کوچکتر است. برای این کار وقتی از داخل لنز دوربین به سوژه‌ی خود خیره شده‌اید، در همان حال تصویر را به چند بخش کوچکتر با خط‌های فرضی عمودی و افقی تقسیم کنید؛ این کار را به این خاطر انجام می‌دهیم که بدانیم دقیقا هدفمان از ثبت این عکس چیست. وقتی تصویرتان به بخش‌های کوچکتر تقسیم شد، بهتر می‌توانید سوژه‌ی اصلی را تشخیص بدهید و تمرکزتان را روی آن قرار داده و رزولوشن و فوکس دوربین را روی آن تنظیم نمایید.

5_از سه پایه دوربین های مسافرتی استفاده کنید

سه پایه‌های دوربین تنها مختص به عکاسان حرفه‌ای نیست بلکه سه پایه‌هایی نیز برای مسافرت وجود دارد که به راحتی می‌توانید آن را حمل کنید. سه پایه این امکان را برایتان فراهم می‌کند که دوربین‌تان را در حالت مورد نظر خود ثابت نگه‌دارید و هر نوع تکنیکی که دوست دارید را هم قبل از ثبت تصویر روی دوربین‌تان تنظیم نمایید. اگر دوست دارید که از خودتان در کنار جویبار یا دریاها عکس بگیرید، داشتن سه‌پایه‌ی همراه می‌تواند کمک خوبی برایتان باشد.

6_ترکیب ها را تغییر بدهید

اگر تصویری ثبت کرده‌اید که به نظرتان کلیشه‌ای است و یا آن‌طور که باید و شاید جذاب به نظر نمی‌رسد، وقت آن رسیده که سوژه‌ی عکس خود را تغییر بدهید؛ برای این کار می‌توانید کمی عقب بروید و اجازه بدهید که قسمت‌های پشت زمینه‌ی تصویر بیشتر جلوه‌گری کنند. همچنین برای تغییر ترکیب می‌توانید دوربین را با زاویه‌ی تند روی سطح زمین قرار داده و عکس مورد نظرتان را به ثبت برسانید به طور خلاصه باید بگوییم که بهتر است دوربین خود را آن‌قدر عقب و جلو، بالا و پایین ببرید تا آن زاویه و تصویری را که در ذهن دارید مشاهده کرده و عکس‌تان را بگیرید.

7_عناصر انسانی را فراموش نکنید

تجربه نشان داده است که انسان‌ها زمانی که عناصر انسانی را در تصاویر می‌بینند بیشتر به آن عکس علاقه نشان می‌دهند. وجود عناصر انسانی در عکس‌ها باعث می‌شود که بیینندگان بتوانند خود را در فضای عکس تصور کرده و از آن بیشتر لذت ببرند. به عبارت ساده‌تر می‌توان گفت که وجود اِلمان‌های انسانی در تصاویر باعث قوت عکس‌ها می‌گردند.

8_عکاسی را در اولویت سفرتان قرار بدهید

یکی از بزرگترین معضلاتی که سبب می‌شود بعد از سفر با تعداد زیادی تصویر بی‌کیفیت و نامناسب روبه‌رو شوید، اهمیت ندادن به عکاسی است. برای داشتن تصاویری ناب باید زمان بگذارید و خیلی سریع با فشار دادن چند دکمه‌ی دوربین به عکاسی خود پایان ندهید.
اگر تصور می‌کنید که قصدتان از سفر خوش‌گذرانی است و نه عکاسی، پیشنهاد می‌کنیم که از قبل برای عکاسی خود برنامه‌ریزی نمایید. بی‌تردید اگر برای ثبت یک عکس 30 دقیقه زمان در نظر بگیرید تا ابرها، نور، باد و سایر سوژه‌ها در بهترین وضعیت خود قرار بگیرند، تصویری رویایی خواهید داشت. عکاسان حرفه‌ای توصیه می‌کنند که با اتومبیل شخصی یا اجاره‌ای به مسافرت بروید تا در مورد زمان‌بندی حق انتخاب داشته باشید و بتوانید آن‌طور که باید و شاید عکس‌هایتان را به ثبت برسانید.

9_صبر در عکاسی همه چیز است

عکاسی تنها ثبت آنچه در مقابل شما قرار گرفته‌است، نیست بلکه یک عکاس خوب باید بتواند به تصویرش روح و احساس ببخشد. توصیه ما این است که پیش از فشار دادن دکمه‌ی شاتر خوب به اطرافتان خیره شوید و با آگاهی به تماشای محیط بپردازید؛ با خود بگویید که اگر 15 دقیقه صبر کنم آیا ابرها در موقعیت بهتری قرار می‌گیرند یا آیا از شدت سایه‌ها کاسته می‌شود یا خیر.
زمانی که در سفر هستید و قصد عکاسی دارید، شاید مجبور شوید که ساعت‌ها در کنار خیابان منتظر بنشینید تا یک سوژه‌ی خوب را شکار کنید اما اگر عجولانه عمل نمایید شاید یک سوژه‌ی ناب را از دست بدهید. عکاسی را می‌توان به تیراندازی تشبیه کرد، اگر به هدف بزنید برنده خواهید بود اما اگر بی‌دقت عمل کنید، حتما بازنده می‌شوید.

نویسنده: روابط عمومی

من یک عکاس حرفه ای هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *