چند تکنیک و آموزش عکاسی معماری

ثبت زیبایی‌های معماری یکی از جذاب‌ترین سبک‌های عکاسی است. این سبک به دلیل وجود بناهای زیبا و تاریخی بسیار در کشور ما می‌تواند یکی از فراگیرترین سبک‌های عکاسی بین افراد باشد. عکاسی از بنا یک قدم جلوتر از ثبت ساده تصویر است و باید بتواند صدای سازنده آن بنا باشد و بیانگر  نگاه پشت طراحی آن سازه باشد. یک عکس خوب باید بتواند بیننده را مبهوت هنر معماری کند. رسیدن به این نقطه نیازمند یادگیری و تمرین است. در مقاله‌ی زیر سعی کردیم با آموزش بعضی از تکنیک‌ها شما را در این مسیر یاری کنیم.

چند تکنیک و آموزش عکاسی معماری

 

1-به دنبال فلسفه وجود بنا باشید

داشتن کمی پس‌زمینه درباره عقبه و دلیل به وجود آمدن برخی از بناها، حتی شناخت جزیی از سازنده  آن  تاثیر شگرفی در عکس شما خواهد گذاشت. از راهنماها بخواهید درباره تاریخچه ساختمان و یا نکته‌ای خاص از آن، اطلاعاتی به شما بدهند، نکته‌ای که شاید عموم مردم از توجه به آن غافلند. امروزه حتی با یک سرچ سریع در گوگل به راحتی می‌توانید اطلاعات مفیدی بدست‌آورید.

2- نوع معماری بنا را به نمایش بگذارید

لازم نیست عکس‌هایی که از نما یا داخل بناها ثبت می‌شوند هنری یا گرافیکی باشند، گاهی می‌توانید حس جابه‌جایی و تحرک را نیز به واسه این عکس‌ها به بیننده انتقال دهید. با استفاده از خطوط، نور و سایه‌ها، سطح و سلسله مراتب بنا را به نمایش درآورید. ساختمان‌ها بر اساس قانون تقارن ساخته می‌شوند، پیدا کردن و عکاسی از این تقارن ترکیب‌بندی عکس را بهبود می‌بخشد.

3-به جهت نور توجه داشته باشید

جهت نور بر کنتراست، سایه‌ها، بافت و بازتاب تاثیرگذار است.مقدار بالای کنتراست ممکن است دوربین را گمراه کرده و نورسنجی نامناسبی در نظر بگیرند، اما عکاس به سادگی و با جبران نورسنجی می‌تواند بر این مشکل غلبه کند. یک راه دیگر استفاده برای غلبه بر سایه‌ها و کنتراست بالا، استفاده از تکنیک عکاسی HDR است

4-از داخل بنا عکاسی کنید

عکاسی از داخل بنا نیز می‌تواند به اندازه نمای ساختمان جذاب و چالش برانگیز باشد. عکاسی از این فضا به دلیل تنظیم صحیح تعادل رنگ سفید ممکن است کمی سخت به نظر برسد، بخصوص مواقعی که چندین فرم مختلف از منابع نوری مصنوعی در داخل بنا وجود داشته باشد.

5-هنگام غروب زمان بروز خلاقیت است

برای آنکه بنا را به شکل ضدنور به تصویر بکشید، می‌توانید آن را بین خودتان (محل قرارگیری دوربین) و آفتاب قرار دهید. در این شرایط باید فلاش را خاموش کنید و نورسنجی را بر اساس آسمان انجام دهید.

اگر سوژه‌ و پیش‌زمینه خیلی روشن هستند، می‌توانید جبران نورسنجی را منفی کنید تا کمی تصویرتان تیره‌تر ثبت شود. علاوه بر عکاسی ضدنور از معماری، عکاسی در شب نیز می‌تواند تصاویر منحصر به فردی از بنای مورد نظر شما به دست دهد. اما باید توجه داشته باشید بهترین زمان  برای عکاسی از بنا در شب، کمی بعد از غروب آفتاب است؛ یعنی وقتی مقداری نور و رنگ در آسمان باقی مانده‌است.

 

نویسنده: روابط عمومی

من یک عکاس حرفه ای هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *