17 نکته مهم در مورد عکاسی با موبایل

بیشتر عکس‌هایی که گرفته میشه با گوشی‌های هوشمند هست. گوشی‌های هوشمند سالهاست که دوربین‌های کامپکت رو از رده خارج کرده و کارخونه‌های گوشی سازی دارن تمام تلاش خودشون رو میکنن که ویژگی‌های دوربین‌های حرفه‌ای رو روی دوربین گوشی‌هاشون پیاده کنن.

بنابراین یادگرفتن عکاسی با موبایل نه تنها فقط جنبه‌ی سرگرمی نداره ، بلکه احتمال بسیار زیاد توی کسب و کاری که دارید هم به دردتون خواهد خورد. فرقی نمیکنه یک کارمند باشید؛ یا یک مدرس ، بلاگر ، تولید کننده محتوا ، صاحب تولیدی و …

یادگیری عکاسی با موبایل چیزی هست که تقریبا برای بیشتر افراد جامعه ضرورت داره و من در این مقاله به شما 17 ترفند عکاسی با موبایل رو آموزش میدم.17 نکته مهم در مورد عکاسی با موبایل

#1 دوربین رو بالاتر بگیر

توی قسمت اول عکاسی با موبایل یک نکته‌ی خیلی ساده رو به شما آموزش دادم. معمولا وقتی ما میخوایم سلفی بگیریم اینطوری هست که دوربین رو کمی از صورت خودمون پایین تر میاریم. خب این کار آسون تر هست و دست ما کمتر خسته میشه. اما این کار توی عکاسی اصلا حرفه‌ای نیست و باعث میشه عکس ما خراب بشه و صورتمون خیلی زیبا توی عکس نشون داده نشه.

کاری که توصیه میکنم انجام بدید دقیقا برعکس هست. وقتی که خواستید از خودتون سلفی بگیرید کمی دوربین رو از صورت خودتون بالاتر بیارید و عکس بگیرید. خواهید دید که زیباتر خواهد افتاد.

نکته‌ی جالب اینه که این کار نه فقط توی عکاسی با موبایل باید انجام بشه، بلکه توی عکاسی حرفه‌ای مدلینگ و پرتره هم معمولا این رو رعایت می‌کنن. یعنی توصیه میشه در غالب اوقات دوربین رو کمی از صورت مدل بالاتر بگیرید.

#2 قابلیت Burst یا عکاسی پیاپی

در قسمت دوم عکاسی با موبایل نکته‌ای ساده‌تر اما بسیار کاربردی رو به شما آموزش دادم. توی دوربین گوشی‌های ما چیزی وجود داره به نام قابلیت Burst یا همون عکاسی پیاپی. احتمالا براتون اتفاق افتاده که می‌خواید با موبایل خودتون از چیزی عکاسی کنید که خیلی سریع هست و یا کنترلی روی حرکاتش ندارید.

اینجاست که Burst به کمک ما میاد. برای فعال کردن این قابلیت فقط کافی هست که موقع عکس گرفتن، دست خودتون رو روی دکمه‌ی شاتر روی مانیتور گوشی نگه دارید تا دوربین شروع کنه به صورت پشت سر هم و تند تند عکس بگیره. و در انتها شما میتونید از بین عکس‌هایی که گرفته شده ، بهترینش رو انتخاب و ذخیره کنید.

البته شاید نیاز باشه برای بار اول و برای فعال کردن Burst یک سری به تنظیمات دوربین گوشیتون بزنید و اون رو فعال کنید. در غیر این صورت به صورت پیشفرض روی بیشتر دوربین‌ها فعال هست.

#3 چاقوها بیرون

در قسمت سوم عکاس با موبایل به شما یک ترفند خیلی ساده رو با استفاده از چاقو یا هر چیزی که سطح براق داشته باشه آموزش میدم. کاری باید انجام بدید اینه که چاقو رو از قسمت لبه ها بگیرید جلوی لنز دوربین گوشی و با زاویه‌ها جوری بازی کنید که بازتاب نصف عکاس روی چاقو بیوفته و نصفه‌ی دیگه‌ی عکس رو تشکیل بده.

اگر کسی عکس‌های نهایی این ترفند رو ببینه حتما با خودش فکر میکنه که اونها رو با فتوشاپ ادیت کردید. در صورتی که ادیتی در کار نیست و شما فقط با یک چاقو این عکس‌ها رو گرفتید.

#4 نزن روش

کاری که ما معمولا موقع گرفتن سلفی انجام میدیم چیه؟ اینه که دوربین سلفی موبایل رو باز میکنیم و انگشت خودمون رو میزنیم روی دکمه‌ی شاتر. خب این کارو همه انجام میدن؛ ولی یک مشکلی هم داره. توی این حالت بر اثر ضربه‌ای که روی موبایل زده میشه یک مقدار خیلی کمی عکس دچاز لرزش میشه.

خب این لرزش در اکثر مواقع خیلی ناچیز هست؛ اما دو تا نکته وجود داره. اول اینکه همیشه هم ناچیز نیست و ممکنه بعضی وقتا هم اینقدر لرزش زیاد باشه که عکس رو عملا خراب کنه؛ دوم هم اینکه اگه قرار باشه یک عکس کامل و بی‌نقص بگیریم همین لرزش کم هم کار ما رو خراب میکنه.

حالا پیشنهادی که من دارم اینه که موقع عکاسی سلفی با موبایل ، بجای اینکه دستمون رو بزنیم روی دکمه‌ی شاتر ،  از تایمر دوربین استفاده کنیم. الان معمولا تایمرها روی 2 ثانیه ، 5 ثانیه یا 10 ثانیه تنظیم میشن. شما می‌تونید مثلا دوربین رو بگذارید روی 2 ثانیه و دکمه‌ی شاتر رو بزنید.

از زمانی که دکمه رو زدید 2 ثانیه وقت دارید که دستتون رو ثابت نگه دارید. حالا شما عکسی خواهید داشت که کاملا شارپ و واضح هست و هیچ لرزشی نداره.

#5 شبیه خیار شدم

احتمالا شما هم بارها و بارها با این مشکل روبرو شدید. وقت‌هایی که از خودتون سلفی میگیرید اما صورتتون خیلی کش میاد و شبیه خیار میوفته! خب توی عکاسی حرفه‌ای ما به این میگیم خطای دیستورشن (distortion) یا اگه بخوام خیلی فارسی بگم میشه خطای اعوجاج.

نمی‌خوام خیلی شما رو با دلیل به وجود اومدن این خطا گیج کنم. البته موضوع جذابی هست. من همیشه توی دوره‌های از صفر در موردش حرف میزنم؛اما الان جاش نیست. کل داستان اینه که دلیل به وجود اومدن این خطا توی عکس‌هایی که با گوشی میگیرید این هست که صورت شما توی گوشه‌های کادر قرار داره.

یعنی مثلا دارید از خودتون سلفی میگیرید، اما دوربین رو جوری گرفتید که صورتتون افتاده پایین کادر. برای همین وقتی عکس رو نگاه میکنید می‌بیید که عه ! صورتم خیلی کش اومده.

تنها کاری که میشه برای از بین بردن distortion توی عکاسی با موبایل انجام داد اینه که صورت رو حدودا وسط‌های کادر قرار بدید. همین ! دیگه از distortion خبری نیست. البته بعضی از موبایل ها ، خودشون توی تنظیمات گزینه‌ای دارن برای حذف کردن distortion. اگه گوشی شما هم این گزینه رو داره حتما فعالش کنید.

#6 زوم نکن

توی قسمت ششم فیلم های عکاسی با موبایل در مورد کار اشتباهی صحبت کردم که تقریبا همه‌ی ما موقع عکاسی انجام میدیم. همونطور که می‌دونید لنز دوربین‌های موبایل – اکثرا – واید هست و زاویه‌ی دید خیلی زیادی داره. این یعنی چی؟ یعنی اینکه وقتی از کسی عکس میگیریم ، توی تصویر خیلی کوچیک به نظر میرسه. این خاصیت لنزهای واید هست (بر خلاف لنزهای تله فوتو).

خب فرض کنید میخواید از یه نفر عکاسی کنید و می‌بینید که چقدر توی کادرتون کوچیک افتاده؛ کاری که بیشتر ما انجام میدیم چیه؟ اینه که موقع عکس گرفتن با دو تا انگشت خودمون روی نرم افزار دوربین زوم میکنیم تا اندازه‌ی سوژمون توی کادر بزرگتر بشه.

خب این دقیقا اشتباه‌ترین کار ممکن هست. به این دلیل که توی دوربین گوشی‌ها، زوم ها به صورت دیجیتال انجام میشه نه اپتیکال. یعنی وقتی شما زوم میکنید در واقع دارید از کیفیت عکس خودتون کم میکنید و واقعا زومی انجام نمیشه.

این کار درست مثل این هست که توی فتوشاپ یا هر نرم‌افزار دیگه‌ای ، عکس خودتون رو کراپ کنید. همونطور که اوجا قسمتی از عکس رو از دست میدید و از کیفیت عکس کم میشه، اینجا هم با زوم کردن دقیقا فرآیند مشابهی رو انجام میدید.

حالا راه حل چیه؟ خیلی ساده‌ست: به جای زوم کردن، خودتون برید جلو! اینطوری هم سوژه‌تون بزرگتر نشون داده میشه و هم اینکه از کیفیت عکس کم نمیشه.

نکته 1 : این جلو رفتن باعث ایجاد خطای دیستورشن (بالاتر در موردش یه فیلم هست) میشه. پس خیلی هم جلو نرید.

نکته 2 : این روزا گوشی‌ها موبایل معمولا چند تا دوربین روی خودشون دارن که حتما یکی دو تا از این لنزها ، تله فوتو هست. می‌تونید به جای جلو رفتن ، با این لنزها عکاسی کنید.

#7 نورپردازی با CD

میشه گفت این روزا دیگه CD ها دارن به پایان عمر خودشون نزدیک میشن. خود من جدا یادم نمیاد آخرین بار چه زمانی از یک دیسک نوری استفاده کردم. خب حالا ما توی خونه‌هامون کلی CD و DVD داریم که رسما دارن خاک میخورن؛ قراره توی قسمت 7 عکاسی با موبایل یاد بگیریم که با همین سی‌دی های به درد نخور، عکس‌های بهتری بگیریم.

دیسک‌های نوری به خاطر ساختاری که توی لایه‌های خودشون دارن این امکان رو به ما میدن که اگر به اونها نور بتابونیم ، یک بازتاب رنگین‌کمانی رو به ما تحویل بدن. ما دقیقا قراره با همین ویژگی، عکس‌های بهتری رو بگیریم.

تنها کاری که باید بکنید این هست که یک CD و چراغ قوه آماده کنید ؛ نور محیط رو کم کنید و چراغ قوه رو روی CD بگیرید و با زاویه‌ها بازی کنید. خواهید دید که نورهای رنگی و زیبایی ایجاد خواهد شد. اون نورها رو روی مدل و یا کسی که دارید ازش عکاسی میکنید بگیرید. عکس شما خیلی قشنگ میشه.

ممکنه توی بساط خودتون CDهای رنگی هم داشته باشید. یعنی بجای اینکه سی‌دی شما نقره‌ای رنگ باشه ، مثلا قرمز باشه ، مثلا آبی باشه. اینجور وقتا هم میتونید نورپردازی تک رنگی رو روی مدل خودتون داشته باشید و عکس‌ها خیلی جذابی بگیرید.

نویسنده: روابط عمومی

من یک عکاس حرفه ای هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پشتیبانی سریع

در سریعترین زمان در واتساپ پاسخگو هستیم!

  • پس از پرداخت وجه، بلافاصله به صفحه دانلود هدایت می شوید. در صورت بروز هر مشکلی با ما در تماس باشید!
  • کافی است لینک صفحه عکس یا اسکرین شات و حتی کد عکس را برای ما ارسال کنید تا در اسرع وقت برایتان ارسال کنیم.
  • سال ها با افتخار در این زمینه فعالیت می کنیم و دارای نماد الکترونیکی هستیم.