نکته های کاربردی در عکاسی ماکرو

عکاسی ماکرو به دلیل ثبت تصاویر با جزییاتی که با چشم غیر مصلح قادر به دیدن آن‌ها نیستیم، بسیار محبوب و پرطرفدار است. در این مقاله قصد داریم نکات مفیدی را جهت عکاسی ماکرو معرفی کنیم که با به کار بردن آن‌ها می‌توانید عکس‌های خیره‌کننده‌ای ثبت و نظر هر بیننده‌ای را به‌ آن‌ها جلب کنید. ما را تا انتهای مقاله همراهی کنید.

این سبک از عکاسی برای اولین بار در سال ۱۸۹۹ معرفی شد و در حال حاضر جزو محبوب‌ترین ژانرهای عکاسی است. در عکاسی ماکرو عکاس از فاصله بسیار نزدیک به سوژه اقدام به عکاسی می‌کند تا سوژه‌ بزرگ‌تر از واقعیت ثبت شود. در نتیجه عکس جزییاتی را نمایان خواهد کرد که در حالت عادی از دیدن آن‌ها عاجزیم. این تفکر که ماکرو فقط مربوط به عکاسی از حشرات و گل‌ها است، کاملا اشتباه است.

با این که موارد ذکر شده جز موضوعات مورد علاقه‌ عکاسان به شمار می‌روند، ولی این ژانر به هیچ وجه به سوژه‌ها و فرم‌های یکسان و تکراری محدود نمی‌شود. تقریبا هر سوژه‌ای می‌تواند در عکاسی ماکرو استفاده شود و تکنیک‌های آن را نیز به راحتی می‌توان آموخت. حتی می‌توانید با عکاسی از اشیا مختلف در منزل مهارت خود را افزایش دهید. عنصر اصلی این سبک& خلاقیت است.

برای شروع شما به دوربین و لنز مخصوص ماکرو نیاز خواهید داشت. لنز ماکرو لنزی است که قابلیت تولید عکس با نسبت‌های بزرگ‌تر از ۱:۱ را دارد. در حال حاضر اکثر دوربین‌ها اعم از حرفه‌ای و کامپکت و حتی دوربین‌های موبایل‌ها گزینه‌ی ماکرو را در اختیار شما قرار خواهند داد. این گزینه فاصله مورد نیاز لنز برای فوکوس را کاهش می‌دهد تا بتوانید از فاصله نزدیک‌تر به عکاسی بپردازید.

نکته های کاربردی در عکاسی ماکرو

 

مواردی که باید مدنظر قرار دهید

1_خلاقیت

به موارد تکراری نپردازید و دنبال سوژه‌های جدید باشید. عکاسی ماکرو از هر چیزی می‌تواند جذاب باشد، پس خودتان را محدود نکنید.

2_حالت ماکرو

برای عکاسی از هر سوژه‌ای و در هر شرایطی، تنظیمات مختلفی نیاز است. ولی به طور خلاصه انتخاب حالت ماکرو اولین و بهترین گزینه است و باعث می‌شود خروجی شما بسیار جذاب‌تر شود.

3_بررسی پس‌زمینه

پس‌زمینه خود را پیش از گرفتن عکس بسنجید زیرا در کیفیت عکس شما تاثیر بسزایی دارد. حتی اگر با سوژه شما تناقض دارد می‌توانید با تکنیک عمق کم میدان و تار کردن پس‌زمینه تمرکز بیننده را به سوژه خود منعطف کنید.

مواردی که باید از آن‌ها بپرهیزید

1_کراپ عکس

کراپ جزیی عکس مشکلی ندارد ولی هیچ‌گاه بدلیل فاصله از سوژه عکس خود را کراپ نکنید. این عمل باعث افت زیادی در کیفیت عکس خواهد شد و جزییات، که دلیل اصلی عکس شما هستند، از بین خواهند رفت.

2_مسدود کردن نور

بدن شما می‌تواند تاثیر عمده‌ای بر کیفیت عکس شما بگذارد. پس مراقب سایه خود باشید!

3_عجله در گرفتن عکس

حرکت سوژه یکی از بزرگترین مشکلات عکاسی ماکرو می‌باشد. پس با حوصله عمل کنید و جهت باد را نیز بسنجید زیرا حتی با کوچکترین بازدم شما ممکن است سوژه حرکت کرده و از فوکوس شما خارج شود.

 

 

برگرفته از زومیت

نویسنده: روابط عمومی

من یک عکاس حرفه ای هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *