چندین نکته مهم در عکاسی حیات وحش

عکاسی حیات وحش یک چالش جدید برای من بود. سعی داشتم با سفر‌های متعدد و شرکت در ورکشاپ‌های عکاسی مهارت خودم را در این حوزه افزایش دهم. اما چه چیزی لازم است بدانم تا این سفر‌ها به سفر‌هایی شگفت انگیز تبدیل شود؟ در این مقاله پنج نکته کلیدی را که کشف کردم برای شما خواهم گفت. با ما همراه باشید.

من اساساً یک عکاس منظره هستم و دوست دارم از کوه‌ها، درخت‌ها، دریاها، رودخانه ها و از این قبیل چیزها عکس بگیرم. حیات وحش نیز بخشی از طبیعت است. تا به حال در پارک‌ها قدم میزدم و از پرندگان عکاسی می‌کردم اما چیزی که باعث یک پیشرفت اساسی در من شد عکاسی از خرس‌ها و گاومیش‌ها و دیگر حیوانات بود.

چندین نکته مهم در عکاسی حیات وحش

با حیات وحش و طبیعت مهربان باشید

هر بار که به سفر میرفتم داستانی در مورد گردشگرانی گفته می‌شد که توسط حیوانات زخمی شده بودند. محیط بانان تلاش می‌کردند از این حوادث جلوگیری کنند ولی افرادی بودند که برای گرفتن یک سلفی دچار حادثه می‌شدند.اما شما به عنوان یک عکاس با اخلاق نباید حیات وحش را دچار استرس و ناراحتی کنید. ما به آنها غذا نمی‌دهیم، آن ها را نمی‌ترسانیم، در محدوده آنها بلند فریاد نمی‌زنیم تا آنها را وادار به حرکت کنیم.

همچنین ما باید فاصله مجاز را با حیوانات رعایت کنیم. به توصیه محیط بانان حداقل فاصله مجاز از خرس‌ها و گرگ‌ها ۹۰ متر و از دیگر حیوانات ۲۰ متر است.به حرف‌ها و توصیه‌های محیط بانان و راهنماهای تور نیز گوش دهید و سعی کنید به حیات وحش آسیبی نزنید تا باز هم بتوانید برای عکاسی حیات وحش سفر کنید.

هر لحظه آماده باشید

ممکن است این به نظر واضح برسد اما باید بدانید که حیات وحش دائما در حال حرکت است. شما هرگز نمی‌دانید کجا و چه زمانی می‌توان یک سوژه را پیدا کرد، ممکن است در حال حرکت باشید که یک گوزن را ببینید، در این صورت زمان بسیار کمی برای ثبت این لحظه دارید.

شما باید از لنزی استفاده کنید که بیشترین میزان زوم را به شما می‌دهد چون ممکن است عوض کردن لنز زمان زیادی از شما بگیرد و سوژه را از دست بدهید. حتی می‌توانید تنظیمات را نیز از قبل اعمال کنید تا زمانی را از دست ندهید. اما برای تنظیمات دستی سرعت را روی ۱/۱۰۰۰ بگذارید، دیافراگم را روی f/8 تنظیم کنید تا عمق میدان مطلوبی را بدست آورید و از ایزوی خودکار استفاده کنید ولی آن را نهایتا روی ۸۰۰۰ محدود کنید. یک لنز با محدوده ۵۰۰-۲۰۰ میلی‌متر نیز می‌تواند برای شما مناسب باشد.

فوکوس را نیز می‌توانید بر روی حالت خودکار قرار دهید تا همیشه بر روی سوژه متحرک قفل باشد.اگر خرس یا گاومیش یا گرگی را دیدید با تمرکز بالا و خونسردی سعی کنید ترکیب بندی مناسب را پیدا کنید و با یک نوردهی مطلوب عکسی عالی بگیرید. البته بعضی وقت‌ها سوژه در سایه قرار دارد که مجبورید تنظیمات را کمی تغییر دهید.

دوربین خود را بشناسید

چیز‌هایی وجود دارد که در هر دوربین متفاوت است و شما باید دوربین خود را بشناسید تا بتوانید به عکاسی حیات وحش بروید.

برای مثال دوربین من میتواند ایزو را تا ۱۰۰۰۰ افزایش دهد و نویزی نداشته باشد، اما من برای اطمینان آن را تا ۸۰۰۰ محدود کردم. اگر نور زیاد باشد ایزو کاهش پیدا می‌کند و تصاویری خوبی تولید می‌شود و اگر نور کم باشد ایزو افزایش پیدا می‌کند اما نه آنقدر که تصاویر نویزی شوند.

همچنین شما باید با سیستم فوکوس دوربین خود کاملا آشنا باشید.

می‌توانید از فوکوس دنبال شونده استفاده کنید تا سوژه را از دست ندهید.عکاسی پیاپی نیز اهمیت زیادی دارد و باید ظرفیت بافر دوربین خود را بدانید تا بخاطر پر بودن آن یک صحنه عالی را از دست ندهید. همچنین استفاده از کارت های حافظه سریع تر هم موثر هستند.

چندین نکته مهم در عکاسی حیات وحش

ترکیب بندی کنید

بیاید واقع بین باشیم. شانس گرفتن یک عکس خوب از حیات وحش یک در میلیون است. دلیلی وجود ندارد که یک عکاس چند ماه را در این زمینه سپری کند. چیزی که در اطراف شما پر است حیواناتی هستند که روی زمین دراز کشیده اند و قطعا این صحنه برای کسی جذابیتی ندارد. صحنه‌هایی مثل بازی کردن چند بچه خرس باهم تنها در یک لحظه اتفاق میفتد. پس باید صبر کنید تا اتفاق جالبی بیفتد و آن را شکار کنید.

بسیاری از مواقع حیوانات دور هستند و حتی با لنز ۵۰۰ میلی‌متری هم در یک قاب دیده نمی‌شوند. پس در این مواقع دوربین خود را زمین گذاشته و لذت ببرید. بهترین عکس‌ها از نزدیک خواهند بود، دقیقا وقتی که سوژه تمام قاب را پر میکند.

تمامی قوانین ترکیب بندی ، در عکاسی حیات وحش نیز رعایت می‌شوند اما سه نکته وجود دارد که می‌تواند عکس شما را به یک عکس عالی یا یک عکس شکست خورده تبدیل کند.

  • اول به چشم‎ها توجه کنید و سعی کنید تا جای ممکن شارپ باشند.
  • دوم به حیوان اجازه دهید در کادر حرکت کند. اگر حیوان به سمت راست کادر شما بچسبد جایی برای حرکت نخواهد داشت.

با رفتار حیوانات آشنا باشید

نیازی نیست شما حتما یک زیست شناس یا یک جانور شناس باشید اما با دانستن در مورد حیوانی که از آن عکاسی می‌کنید درک بهتری از رفتار او خواهید داشت و می‌توانید رفتارهای بعدی او را نیز پیش بینی کنید.

یک مورد دیگر

این نکات خیلی خوب بنظر می‌رسند و سخت نیستند و اگر می‌خواهید عکاسی حیات وحش را امتحان کنید قطعا به کارتان خواهد آمد. شما می‌توانید تنظیمات دوربین خود را تغییر دهید و حرکات حیوانات را پیش بینی کنید و عکس‎های خوبی بگیرید.

بهتر است قبل از رفتن به سفر‌های مخصوص عکاسی حیات وحش این موارد را تمرین کنید. مثلا دوربین خود را بردارید و از رفتار پرندگان در حیات خانه‌تان عکاسی کنید. شما همیشه و در همه جا می‌توانید از حیات وحش عکاسی کنید و هیچ چیز شما را محدود نخواهد کرد.

 

نویسنده: فوتو موتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *