چند ایده عکاسی از غذا
هر روز هفته، در هر زمان از شبانهروز غذا جلوی روی ما قرار دارد. در ظروف غذایی که میخوریم، در مجلهها، در تلویزیون و حتی نمایشگرهای کامپیوتر.
اگر ما غذایی نمیخوریم، در مورد چیزی که به تازگی خوردیم یا میخواهیم بخوریم صحبت میکنیم! چیزی که ما میخوریم؛ رژیم غذایی، سبک زندگی، انتخابها و باورهای ما را نشان میدهد.
1_ از مواد غذایی محلی و تازه استفاده کنید، ظاهر غذا را دستکاری نکنید و آن را ساده نگه دارید.
اجازه دهید غذا خودش با بیننده صحبت و داستانش را بیان کند. این یکی از مهمترین ایده عکاسی از غذا است
2_ دومین ایده عکاسی از غذا : اجازه دهید غذا نحوه عکاسی را به شما حکم کند
آیا یک ظرف غذا یا غذا چیز خاصی دارد که توجه شما را به خود جلب کرده باشد، اگر جواب مثبت بوده است، چه چیزی؟ آیا شکل یا بافت آن است؟ به این پرسش پاسخ دهید تا متوجه شوید به منبع نوری سخت یا ملایم نیاز دارید، به این پرسش پاسخ دهید تا متوجه شوید برای عکاسی از سوژهتان بهترین زاویه انتخابی کدام است. اجازه دهید غذا نحوه عکاسی را به شما نشان دهد.
3_ توجه به سوژهتان را حفظ کنید.
آیا غذا رنگارنگ و هیجانانگیز است؟ غذا پادشاه است، وسایل صحنه و پس زمینه را به نحوی انتخاب کنید که بدون زیادهروی مکمل غذای شما باشند، به کنتراست دقت کنید.
4_تصویری که در ذهن داشتید را بگیرید، سپس زاویه دوربین را تغییر دهید.
گرفتن عکسهای مختلف را آزمایش کنید: بهترین تصویر اغلب اوقات تصویری است که برای آن برنامهریزی نداشتید.
5_ از سه پایه استفاده کنید.
به اندازه کافی نمیتوانم روی اهمیت این نکته تاکید کنم. استفاده از یک سه پایه احتمال هر گونه لرزش دوربین را به تقریبا صفر کاهش میدهد و به عکاس اجازه میدهد نوردهی را طولانیتر کند که در محیطهای کم نور بسیار مهم و مفید است، یعنی رستورانها و کافههایی که نورهای تاریک دارند.
6_ به تعادل سفید دقت کنید.
تعادل سفید (WB) – هر دوربین مدرن، حتی دوربینهای نشانه بگیر و عکاس کن، امکان کنترل تعادل سفید را در اختیار عکاس میگذارند، بنابراین از آن استفاده کنید.
گاهی اوقات یک رنگ متمایل به نارنجی یک حس خونگرمی و صمیمیت به تصویر میدهد ولی در سایر اوقات میتواند آزاردهنده باشد. جدا از آن، از کنترل تعادل سفید میتوان به عنوان یک ابزار خلاقانه استفاده کرد، گزینههای مختلف آن را بررسی کنید.
7_ استفاده از چه نوع لنزی مناسبتر است؟
کلی بخواهیم صحبت کنیم، عمق میدان کم برای عکاسی غذا بسیار خوب جواب میدهد چون سوژه را از پس زمینه جدا میکند و توجه بیننده مستقیما به آن جلب میشود.
اگر مجبور به پیشنهاد تنها یک لنز برای عکاسی غذا بودم، بدون شک لنز ۵۰ میلیمتری با گشادگی دریچه دیافراگم f 1.8 بود، لنزی سبک و کوچک که قیمت بالایی نیز ندارد.
این لنز سریع است و از آن میتوان برای انواع دیگر عکاسی نیز استفاده کرد. و میتواند بوکه های زیبایی در پس زمینه به شما بدهد. با اینکه پس زمینه تقریبا محو میشود اما از چیدمان ان غافل نشوی و به ترکیب بندی و نور آن توجه کنید.
8_ به جزئیات دقت و همخوانی قاب تصویر با سوژه را حس کنید
گاهی اوقات کمتر به معنای بیشتر است، به ویژه زمانی که غذا باید در تصویر پادشاهی کند. جزئیاتی که از دید شما پنهان میشوند همان نکاتی هستند که عکس شما را از خوب به عالی تبدیل می کنند. حتما نظر دیگران بپرسید و در عکسهایتان اعمال کنید.
9_ سعی کنید با خود دوربین عکس صحیحی بگیرید
زیاد به فوتوشاپ برای اصلاح اشتباهات تکیه نکنید، مرحله پس از پردازش باید تنها برای هر تصویر بین ۲ تا ۵ دقیقه زمان ببرد. شما باید از فتوشاپ برای اصلاح مشکلات کوچک استفاده کنید. اگر نورپردازی مناسب نباشه و یا شما از زاویه غلط استفاده کنید هیچ وفت نمیتوانید این امر را در فتوشاپ اصلاح کنید.
10_ عکسهای مرجع زیادی بگیرید
با گرفتن تصاویر زیاد سعی کنید اشتباهات خود را بررسی کنید و اگر میتوانید نظر چند نفر را بپرسید. تمرین زیاد و عکاسی متداول به شما کمک میکند که نقاط ضعف خود را برطرف کنید. سعی کنید برای هر غذایی عکس های مشابه ببینید بگیرید تا اشکال نورپردازی و ترکیب بندی را در عکسهایتان متوجه شوید.