چند نکته کاربردی برای عکاسی از مناظر شهری

برای عکاسی در فضاهای مختلف لازم است که میزان نور و دیافراگم تنظیم شود، از این رو هر فضایی ویژگی‌های خاص خود را برای عکاسی می‌طلبد. مثلا عکاسی از مناظر شهری کاملا متفاوت از چشم‌اندازهای طبیعی است و باید هنگام عکاسی نکاتی رعایت شود. در این مقاله قصد داریم به چند نکته کاربردی برای عکاسی زیباتر از مناظر شهری اشاره کنیم که با رعایت آن‌ها می‌توان عکس‌های خیره کننده‌ای ثبت کرد.

چند نکته کاربردی برای عکاسی از مناظر شهری

 

۱- بعد از غروب آفتاب زمان فوق‌العاده‌ای برای عکاسی از شهر است

هنگامی که نور طلایی خورشید در حال محو شدن است و آسمان کم‌کم تاریک می‌شود و نور چراغ‌های شهر زیر آن شروع به درخشیدن می‌کنند، بهترین زمان برای عکاسی از شهر است. این لحظه دقیقا بعد از غروب خورشید یا قبل از طلوع آن رخ می‌دهد (که به گرگ‌و‌میش معروف است). چراغ‌های ساختمان‌ها پیش از آن که آسمان به صورت کامل تاریک شود، روشن می‌شوند و تعادل نوری زیبایی بین آسمان و زمین برقرار می‌شود. ترکیب و شدت رنگ‌ها نیز بسیار زیبا هستند.

۲- از تمام آسمان شهر با لنز‌ عریض عکاسی کنید

برای عکاسی از افق آسمان شهری فاصله کانونی لنز لازم است بین ۱۲ تا ۳۵ میلی‌متر باشد. در اکثر مواقع از به همراه داشتن لنز واید بهره زیادی خواهید برد زیرا به شما اجازه خواهد داد تا بدون نیاز به فاصله گرفتن از شهر، عکس‌های زیبایی از آسمان آن بگیرید. هم‌چنین این قابلیت را خواهید داشت تا به صورت عمودی و از فاصله نزدیک از تمامی یک آسمان‌خراش عکاسی کنید.

۳- از سه‌پایه و تایمر خودکار دوربین برای بهبود نتیجه عکاسی استفاده کنید

وجود سه‌پایه در عکاسی در ساعات روشنایی و تاریکی برای گرفتن عکس‌های شارپ و واضح بسیار کاربردی خواهد بود. دوربین خود را روی سه‌پایه بگذارید سپس تایمر آن را روی ۲ یا ۱۰ ثانیه تنظیم کنید تا نیاز به لمس دوربین و در نتیجه لرزاندن آن نداشته باشید. این عمل کمک بسیاری به پایدارتر بودن دوربین و گرفتن عکس‌های فوق‌العاده شارپ و بدون هرگونه تاری می‌کند.

۴- به دنبال خطوط اصلی در نمای خود باشید

همانند عکاسی از مناظر طبیعی، خطوط اصلی مشخصه اصلی ترکیب سه‌بعدی نمای شهری است. این خطوط هستند که به عکس پرسپکتیو و عمق اضافه می‌کنند و بیننده آن را به سفری از نقطه‌ای به نقطه دیگر در قاب شما می‌برند.

در عکاسی از مناظر شهری، خطوط اصلی می‌توانند در نمای عکس حس قوی از نظمی و بی‌نظمی در مخاطب ایجاد کنند. به عنوان مثال می‌توان به ریل قطار شهری اشاره کرد. ردیف‌های آن که توسط ساختمان‌های بلند محاصره شده‌اند، می‌توانند در نمایی خاص کاملا به‌هم‌ریخته جلوه کنند (که منظور خاصی را برساند و مفید باشد، گاهی هم واقعا به دلیل فوکوس نامناسب است). اما تهیه همین عکس با قاب و ترکیب مناسب و خطوط دقیق، می‌تواند حس بی‌نظمی را کاملا از بین ببرد.

۵- هنگام عصر در تقاطع‌های شلوغ نماهای زیبا را پیدا کنید

ایده اصلی این ژانر ثبت حرکت و جنب و جوش و هیاهو است. عکاسی با نور‌دهی بالا و سرعت شاتر کم را می‌توانید با ثبت مناظری از تقاطع‌های شلوغ، تمرین کنید. در ابتدا باید شهر را به خوبی بشناسید، یا حداقل ایده‌ای داشته باشید که ممکن است معابر پر رفت‌و‌آمد کجا باشند. یافتن محل مناسبی با ترافیک سنگین دشوار است. ترافیک سنگین در خطوط مستقیم اگر قصد ترکیب کردن آن را با سوژه‌ای دیگر داشته باشید (مانند آسمان‌خراش یا نمادی از شهر)، می‌تواند جذاب باشد. در صورت در دسترس نبودن چنین مکانی شما به تحرک در خطوط مستقیم و منحنی شکل نیاز خواهید داشت. به همین دلیل در این سبک عکاسی، جاده‌های قوسی شکل در تقاطع‌ها بسیار محبوب و کاربردی هستند. در این حالت می‌توانید خطوطی از نور را به طور پیوسته و در تحرک ثبت کنید.

۶- همانند رودخانه‌ها، فواره‌ها در شهرها سوژه خوبی برای عکاسی هستند

ترکیب فواره با عکس شهری می‌تواند باعث زیبایی دوچندان عکس شما شود. اکثر شهرها تعداد زیادی از آن‌ها دارند. از نمونه‌های کوچک و تاریخی که باعث زیبایی ترکیب عکس تا فواره‌های بزرگ که هنگام پاشش آب به هوا مناظر منحصر به فردی ایجاد می‌کنند. سعی کنید آن‌ها را در قاب خود بیافزایید.

۷- به دنبال الگوها باشید

الگوها توانایی ایجاد ریتم و هارمونی خاصی در عکس‌ها را دارا هستند. در نگاه اول، یک منظره ساده شهری می‌تواند خسته کننده باشد. ولی با تمرکز کردن روی المان‌های قوی گرافیکی که مرتبا تکرار شده‌اند، مانند خطوط، رنگ‌ها و فرم‌های خاص، می‌توان نظر بیننده را جلب کرد و نما را بسیار جذاب‌تر از پیش کرد. کافی است با دید دیگری به محیط نگاه کنید.

۸- از افزوردن افراد پیاده‌رو به عکس خود نترسید

در شهر‌های بزرگ مثل نیویورک، توکیو و تورنتو در تقاطع‌ها به پیاده‌رو‌های ۴ طرفه بر می‌خوریم که مردم در هر ۴ جهت در حال رفت و آمد هستند و باعث توقف خودروها می‌شوند. در این مواقع می‌توان عکس‌های زیبا و شگفت‌انگیزی با ابری از انسان‌ها که توسط چراغ‌ها و ساختمان‌ها محاصره شده‌اند، گرفت.

۹- وقتی امکان استفاده از سه‌پایه ندارید به دنبال جایگزین باشید

شهرهای بزرگ با مناظر زیبا عکاسان زیادی را به خود جلب می‌کند و بسیاری از نهادها و سازمان‌های اجازه ورود عکاسان با سه‌پایه را نمی‌دهند زیرا معتقدند عکاسان حرفه‌ای برای ورود به چنین مکان‌هایی و به نوعی کسب درآمد، باید هزینه‌ای بپردازند. این مشکل عمدتا در ایالات متحده و بسیاری از شهرهای بزرگ دیگر جهان وجود دارد. بر این اساس باید سعی کنید جایگزینی برای سه‌پایه‌ی خود بیابید و از وسایل همراه خود بیشترین بهره را ببرید.

۱۰- از آب و هوای بد (با رعایت احتیاط) به عنوان یک فرصت استفاده کنید

آب و هوای بد نه تنها عکس شما را منحصر به فرد می‌کند، بلکه در شرایط طوفانی آسمان مملو از طیف رنگی گوناگون خواهد شد و باعث ایجاد حس تاریکی، ترس، خشم یا حتی صلح در بیننده می‌شود. به طور خلاصه آب‌و‌هوای طوفانی احساسات گوناگون را به تصویر می‌کشد. رطوبت بعد از باران باعث القای حس درخشیدن شهر می‌شود. اکثر سطوح و ساختمان‌ها هنگامی که خیس هستند رنگ‌های درخشان‌تر و جذاب‌تری به خود می‌گیرند و فرصتی ایده‌ال را برای عکاسی فراهم می‌کنند.

 

 

برگرفته از زومیت

نویسنده: روابط عمومی

من یک عکاس حرفه ای هستم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *