7 نکته مفید در مورد عکاسی با موبایل که حتما باید بدانید
همهی افراد میتوانند با گوشی موبایل عکس بگیرند ولی رسیدن به نتایج واقعا خوب در عکاسی با موبایل به مهارت بیشتری نیاز دارد. گرفتن عکسهایی خارقالعاده با موبایل عملا کار بسیار سادهای است، البته تا زمانی که برخی نکات مهم در خصوص فوکوس، نوردهی، ترکیببندی و ویرایش عکس را رعایت کنید. در این مقاله قصد داریم 7 نکته و تکنیک اساسی را معرفی کنیم که هر عکاس موبایل جدی باید آنها را بداند.
1- قانون یکسوم را به کار ببرید
رسیدن به فوکوس و نوردهی صحیح جزو اصول حیاتی عکاسی هستند ولی ترکیببندی مناسب هم به همان اندازه اهمیت دارد. بدون ترکیببندی خوب احتمالا عکسهای شما خیلی چشمنواز نخواهند شد. قانون یک سوم از مفیدترین تکنیکهای ترکیببندی در عکاسی است. ازآنجاکه قانون یکسوم میتواند در تمام سبکهای عکاسی برای تولید تصاویری جذابتر و متعادلتر استفاده شود، فراگرفتن این مفهوم اهمیت بالایی دارد.
2- از خطوط برجستهی راهنما (Leading Lines) بهره بگیرید
خطوط برجسته یا راهنما میتوانند به ابزار بسیار مفید دیگری برای ترکیببندی تبدیل شوند. استفاده از خطوط راهنمای پیشرونده در عکس کمک میکند چشم بیننده را روی سوژهی اصلی متمرکز کنید و آن را به شکلی عمیقتر به درون تصویر بکشید. این روش تکنیکی ساده است که از خطوط افقی، عمودی یا همگرا برای تمرکز بیشتر توجه روی سوژهی اصلی تصویر بهره میگیرد.
3- از زوایای دید (Perspective) مختلف عکاسی کنید
در هر محلی که عکاسی میکنید همواره بهتر است زوایای دید مختلف را در نظر بگیرید. اکثر عکاسان تازهکار در حالت ایستاده عکس میگیرند، ولی یکی از محاسن گوشیهای موبایل این است که به دلیل ابعاد و وزن کم میتوانید آن را در محلها و حالتهایی به کار ببرید که دوربینهای بزرگتر به کار نمیآیند.
4- مراقب پسزمینههای گیجکننده باشید
اگر پسزمینهی عکس شلوغ باشد ممکن است توجه بیننده را از سوژهی موردنظر منحرف کند. درصورتیکه پسزمینهی عکس شامل رنگهای متضاد و گیجکنندهی زیادی بود، بهترین راهحل تبدیل کردن عکس به یک عکس سیاهوسفید است. با حذف کردن تمام رنگها حواسپرتی ناشی از آنها هم از میان خواهد رفت. در نسخهی اصلی این مثال، تمام اشیای پشت سر مرد بافنده رنگهایی متفاوت داشتند و توجه را بهکلی از چهرهی او که باید نقطهی تمرکز عکس باشد منحرف میکردند.
5- چندین عکس بگیرید
اگر چیزی دیدید که توجه شما را جلب کرد با گرفتن یک عکس انتظار رسیدن به بهترین نتیجه را نداشته باشید. شانس رسیدن به عکسی خوب در همان اولین برداشت بسیار اندک است. بهتر است از زوایا و فواصل مختلف عکس بگیرید.
6- از حالت پانوراما (Panorama) استفاده کنید
گاهی شرایط خاصی پیش میآید که استفاده از دوربین استاندارد قادر به ادای حق مطلب در مورد صحنهای که قصد عکاسی از آن را دارید نیست. برای مثال ممکن است بخواهید از یک منظرهی گسترده، یک دورنمای شهری یا یک ساختمان عریض عکس بگیرید ولی امکان گنجاندن کل صحنه در یک قاب وجود نداشته باشید. در این شرایط حالت پانوراما به کار میآید.
7- عکسهای خود را بیشازحد ویرایش نکنید
درنهایت هنگام ویرایش عکسها بهتر است اشتیاق خود را نسبت به استفادهی بیشازحد از اپلیکیشنها یا اعمال کردن افکتهای قوی کنترل کنید. بسیاری از عکاسان تازهکار با این تصور که استفاده از اپلیکیشنهای ویرایش عکس میتواند یک عکس بد را به عکسی خوب بدل کند مرتکب اشتباه میشوند. ما در طول سالیان زیاد بهقدر کافی تلاش خود را در این زمینه کردهایم و از روی تجربه میدانیم که این تصور اشتباه است.